Hoppa till sidans innehåll

Arbetsschemat


Information om att hjälpa till med bemanningen av backen finns i menyn under "Information kring bemanning av backen", vi rekomenderar allt att läsa informationen.

 

En normal säsong har varje arbetslag 2-3 veckor man ansvarar för. Antalet deltagare i lagen varierar med antalet aktiva medlemmar i klubben. Just nu har vi ca 10personer/arbetslag med målet att vi ska vara fler samt att det ska finnas ett ”reservlag” med t ex tidigare medlemmar och andra som är intresserade av att hjälpa till lite då och då när det behövs extra hjälp i backen. 

Aktuellt schema! 

Vårt mål är att hitta ett sätt att hålla aktuellt arbetsschema uppdaterat och tillgängligt, vi prövara i år att lägga det på onedrive ovh det nås via länken:

Schema arbetslag 2018-2019

Vid uppdatering/ändraingar behöver du först trycka på en knapp i menyn "redigera on-line" (eller något liknande) 

Under veckan arbetslaget ansvarar för blir man tilldelad ett antal pass. Om du inte kan något av de tilldelde passen se till att byta, i första hand inom gruppen – man är ytterst ansvarig för sitt pass. 

Observera att alla måste hjälpa till efter bästa förmånga att få schemat för sportlovet att fungera. Ta gärna hjälp dina föräldrar, kopisar eller andra som är hemma och kan tnka sig att hjälpa till för att hålla backen igång. 

Kontrollera i flik två att du har rätt kontaktuppgifter, uppdatera om dessa är felkatiga eller saknas.  

Har fördelningen av tider blivit felaktig eller om du har andra frågor som rör schemat kontakta i första hand gruppansvarige alternativt Anders Permeklev och diskutera lösning på problemet. Målet är att det ska bli så jämn fördelning som möjligt, men ex tränare måste vara med på träningar och tävlingar och ibland behöver pistmaskinsförarna prioritera sitt arbete osv... 

Varje arbetslag ska ha en gruppansvarig.

Varje arbetslag ska ha en gruppansvarig. Gruppansvarig är man under en vecka, markerat med blått i schemat.

Ni kommer även att vara utplacerade på veckor då vi inte har öppnat. Är arbetslaget man tillhör tilldelad en vecka då backen inte är öppen är man ledig. Håll utkik på hemsidan för aktuell information.

Mycket av gruppens arbete kommer att styras av gruppledaren. T.ex ska gruppledaren kontakta gruppmedlemmarna och bjuda in till genomgång av de olika stationerna och säkra upp att tilldelade arbetsveckor flyter på. Det är gruppen (varje enskild medlem) som har det yttersta ansvaret, gruppledaren leder bara arbetet och behöver naturligtvis inte tjata och jaga smitare (har hört att det förekommer i andra klubbar).  

Se till att vara rejält bemannade, det blir roligare att vara på plats då!

I första hand är det arbetslaget som är tilldelade en vecka, inte den enskillda personen som är tilldelad ett pass. Om det uppstår problem att fylla ett pass behöver alla i arbetslaget hjälpas åt med att lösa problemet. Dock är det den som är uppsatt på passet den som behöver vara lite extra drivande.  

Vi rekommenderar att någon i gruppen får som ansvar att administrera gruppen under era veckor genom att påminna alla inför deras pass (minst dagen före) och hjälper till att administrera byten, sätter upp schema för hur överlämning av väskan/nycklar ska gå till etc. Det blir väldig oordning om man inte ens vet vem som bytt med vem (=vem ska vara på plats när).

 

Varje gruppansvarige ser till att hålla sin vecka aktuell och informera gruppen om hur veckan ser ut.

Av erfarenhet vet vi att det tillkommer aktiva, dessa fördelas ut i arbetslagen och gruppansvarig ser till att nya medlemmar välkomnas, får introduktion av någon i gruppen samt uppdaterar schemat så att även nya medlemmar får möjlighet att delta i arbetet.

Uppdaterad: 28 DEC 2017 11:11 Skribent: Medlemsansvarig

text i anslagstavla

Postadress:
Jönköpings SLK - Skidor
Box 2104
55002 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036175531
E-post: This is a mailto link

Se all info